5e Midden Veluwe wandeltocht 2022

Deze wandeltocht is afgelast, De werkgroep wandeltochten van de Stichting Internationale vierdaagse Apeldoorn heeft daartoe besloten.

Helaas door de corona-maatregelen was er te weinig tijd om de tocht te kunnen organiseren.
Om die reden hebben wij besloten de voorbereidingen van de wandeltocht te stoppen.

 

 

Zaterdag 26 en zondag 27 maart 2022

Kennismaken met het gebied waarin zich in juli een deel van de 67e Cantharel Internationale 4Daagse Apeldoorn zal afspelen. Die mogelijkheid hebben wandelliefhebbers tijdens de vijfde Midden-Veluwewandeltocht, over afstanden van 5, 10, 15, 20 en 30 kilometer.

Uitgestrekte bossen, schaapskooi en een kathedraal

Wandelen door uitgestrekte bossen, nu eens statige brede lanen, dan weer smalle bospaden, rusten bij een schaapskooi waar dan mogelijk vele lammetjes ronddartelen en verder lopen over heidevlaktes en langs een ‘kathedraal’. Dit is - afhankelijk van de gekozen afstand – wat de wandelaar kan verwachten tijdens deze Midden-Veluwewandeltocht van de Wandelcommissie Apeldoorn e.o. van de Stichting Internationale Vierdaagse Apeldoorn. Waarbij ook nog – soms wat pittige – klimmetjes kunnen worden genoemd.

De wandeltocht, met op beide dagen dezelfde parkoersen, start en finisht bij het Van der Valk hotel Apeldoorn – De Cantharel aan de Van Golsteinlaan 20 in Apeldoorn/Ugchelen.

De wandeling begint in het bosgebied achter De Cantharel en voert naar het Van der Huchtbos. Even gaat de route langs de snelweg A1, maar niet te lang, want ten slotte komt de wandelaar voor rust en natuurschoon. Beide zijn ruimschoots te vinden in het verdere verloop van de routes, die nu voeren door de gebieden van Staatsbosbeheer, uitgezonderd het laatste stukje, dat door de bossen van de Kooiberg gaat.

Deelnemers op de 15, 20 en 30 kilometer hebben de rustpost (ook nu verzorgd door de EAWC Wandellust) op parkeerplaats De Schaapskooi in Hoog Buurlo. Vanaf deze rustplaats gaan de beide langste afstanden eerst richting de nieuwe schaapskooi van Hoog Buurlo. Met een beetje geluk kunnen de wandelaars daar de schaapskudde tegen komen of de lammetjes in de schaapskooi bewonderen. Vervolgens ligt het dorpje Radio Kootwijk op de route. De deelnemers op de 30 kilometer beklimmen onder meer de Turfberg en zien tijdens hun lus vrijwel steeds het zendstation van Radio Kootwijk, met het centrale gebouw dat bekend staat als De Kathedraal.

Mooie uitzichten zijn er voor alle afstanden (uitgezonderd de beide kortste) over de Hoogbuurloseheide, onder meer vanaf de W.J. Wensinkbank. Waarna het teruggaat naar de Cantharel, maar niet voordat de 30 kilometer nog een lusje heeft gemaakt langs de radio-telefoonzendmast van Ugchelen.

Waarna de deelnemers kunnen terugkijken op een afwisselende wandeltocht door verschillende bosgebieden en heidevelden maar ook pittig door de vele hoogteverschillen die in dit terrein aanwezig zijn.

Startplaats:

van der Valk hotel Apeldoorn-De Cantharel,
van Golsteinlaan 20,
7339 GT Apeldoorn

Organisatie:

Werkgroep wandeltochten, Stichting Internationale Vierdaagse Apeldoorn.

Overnachten:

Het van der Valk hotel Apeldoorn-De Cantharel heeft een arrangement voor deelnemers voor verdere informatie zie: www.vandervalkapeldoorn.nl

Starttijden:

30 km 09.00 10.00 uur
20 km 09.00-12.00 uur
15 km 09.00-13.00 uur
10 km 09.00-14.00 uur (geen rust)
5 km 09.00-14.00 uur (geen rust)

Inschrijfgeld:

Deelnamekosten € 3,50 (inclusief routebeschrijving en wandelboekplaatje).
Leden van erkende wandelsportbonden genieten een korting van € 1,00.
Herinnering beschikbaar tegen kostprijs.

Inschrijven:

Vanaf 08.30 tot 14.00 uur aan de start.
Einde wandeltocht 17.00 uur.

Deelname:

Iedereen die van wandelen houdt, kan deelnemen. Deze tocht is ook geschikt voor Nordic walking. Honden kunnen aangelijnd mee.
Er kunnen wildroosters in het parkoers aanwezig zijn!

Medische verzorging:

Deze is aanwezig.

Informatie:

06-22887416
e-mail: wandeltochten@4daagseapeldoorn.nl

Route-informatie:

De routes zijn onverhard en voeren u door verschillende landschappen:
bos-, heuvel- en heidegebied. De routes zijn gewijzigd.
Op beide dagen zijn de routes gelijk!

Bereikbaarheid:

De start en finish zijn met openbaar vervoer bereikbaar. Voor reistijden kijk op 9292.nl.

Alle richtlijnen van de Koninklijke Wandel Bond Nederland zijn van toepassing