Kleding

Juiste wandelkleding
Wilt u maximaal genieten van uw wandelingen tijdens de Cantharel 4Daagse Apeldoorn? Draag geschikte wandelkleding!

Onderstaande adviezen van de specialisten van Life-Line helpen u op weg:

  1. Draag laagjes. Dit is lekker flexibel. U start de dag in de koelte met een extra laag kleding. Wanneer u het warm krijgt, doet u een laag kleding uit.
  2. Het laagjes-systeem. (Deze) Dit bestaat uit een onderlaag (vochtregulering, eerste verwarming), tussenlaag (warmte-opslag, vochtafvoer) en buitenlaag (bescherming tegen wind, regen, zon).
  3. Fleece is een ideale tussenlaag. Deze stof isoleert goed en draagt prettig. Kiest u voor een fleece vest dan kunt u voor een eerste verkoeling de rits openen.
  4. Vermijd katoen. Katoen droogt erg traag. Wordt een katoenen T-shirt nat door bijvoorbeeld regen of transpiratie kan uw lichaam afkoelen door het vocht dat in het T-shirt aanwezig blijft. Functioneel sneldrogend materiaal zoals polyester of bamboe is beter geschikt.
  5. Houd rekening met insecten. Tijdens het wandelen kunt u door gebieden komen die rijk zijn aan vervelende insecten. Het dragen van insectenwerende kleding is een ideale en gemakkelijke manier om uzelf te beschermen tegen bijvoorbeeld teken en muggen.
  6. Wandelen in jeans is niet comfortabel. Een jeans is niet ontworpen om in te wandelen. Het materiaal geeft onvoldoende mee en kan schuren of knellen. Bovendien droogt een spijkerbroek erg traag. Kies voor een soepel en sneldrogend materiaal met de nodige bewegingsvrijheid 
  7. Maak gebruik van deskundig kledingadvies. In steeds meer winkels kunt u zich laten adviseren voor de aanschaf van juiste wandelkleding. In Apeldoorn kunt u onder andere terecht bij De Wandelfabriek en in Gorssel of bij Renè Vos Outdoor & Sport. Tijdens de Cantharel Internationale 4Daagse Apeldoorn zijn er speciale kledingstands aanwezig.