Wandeldag 4

Alle afstanden
Na het verlaten van het sportterrein aan de achterzijde gaan we door het Orderbos. Het Orderbos is een echt multifunctioneel bos. Er is ruimte voor natuur, recreatie en houtproductie. In het Orderbos liggen eeuwenoude grafheuvels. Ook zijn resten te vinden van een middeleeuwse industrie: het winnen van ijzer. Het is samen met het Willemsbos ook een bron voor de vroegere waterwinning geweest. Gelukkig zijn de meeste sprengen behouden en worden weer in ere hersteld. Bij het verlaten van het bos kijken we op de achterzijde van De Cantharel, met de ‘Valk Vers’ groenten- en kruidentuin en lopen richting de 1e Verzorgingspost bij Caesarea.

20 km -> Ugchelse Berg -> Koppelsprengen
Langs de koppelsprengen en via het bosgebied rond de Ugchelse Berg weer terug naar Caesarea. Het water van de sprengen op de Veluwe heeft zowel industriële als grote natuurwaarde. De website
www.sprengenbeken.nl geeft u meer informatie over de verschillende waterlopen op de Veluwe.

30, 40 en 50 km -> Ugchelse Berg -> Hoenderloo
Door mooie en afwisselende bosgebieden gaat het richting Hoenderloo. Duidelijk is soms te zien dat ook de vakantieganger dit gebied kan waarderen, gezien de vele camping- en bungalowparken.
50 km -> Hoenderloo
De langste afstand vandaag maakt hun extra ronde door bos nabij De Woeste Hoeve. Na samenkomst met de 40 km gaat het richting Hoenderloo, waar u allemaal even kunt uitrusten met muziek.

Terugweg 30, 40 en 50 km -> Ugchelen
Via bosgebied rond de Ugchelse Berg gaat het over Het Leesten weer naar de Verzorgingspost Caesarea, waar ook de streekmarkt wordt gehouden. Het complex Caesarea is de afgelopen jaren gerestaureerd. Nu zit het Leger des Heils in het hoofdgebouw en wordt de kapel verhuurd voor verschillende aktiviteiten.