Hulp onderweg

Natuurlijk verschijnt u goed voorbereid aan de start van de vierdaagse, maar er kan onderweg altijd iets gebeuren. Goed om te weten dat er altijd een patrouille van de medische dienst onderweg is en dat dankzij de verbindingsdienst altijd contact mogelijk is met de vrijwilligers ‘in het veld’. Opdat je in geval van nood kunt aangeven waar u zich ongeveer op het parkoers bevindt is op elke tiende pijl een cijfer aangegeven. Zodat het zoeken voor hulpverleners wat makkelijker is.

Nog makkelijker voor hulpverleners is wanneer je de app ‘Mijn gps-coördinaten’ voor smartphones gebruikt. Dankzij deze app kunnen gps-coördinaten worden gekopieerd en worden toegevoegd aan bijvoorbeeld een mailtje of WhatsApp-bericht. Hulpdiensten kunnen dan direct naar de juiste plaats worden gedirigeerd. Deze app is gratis te downloaden uit de appstore (apple/iphone) en GooglePlay (Android). Zoek op app Mijn GPS Coördinaten.

 

Overigens is het raadzaam in de adressenlijst van uw mobieltje een ICE- adres aan te geven. ICE staat voor ‘in case of emergency’, een telefoonnummer dus van een familielid o.i.d. dat gebeld moet worden. Hulpverleners zoeken in eerste instantie naar zo’n ICE-nummer.