Geen startbewijs ontvangen?

Als u nog geen startbewijs heeft ontvangen en u maakt gebruik van een Hotmail, outlook, Live e-mailaccount kijk dan eerst in uw map ongewenste mail.

Meestal is dit de oplossing als u voortaan wel onze emails wilt ontvangen stel dan in dat dit geen ongewenste mail is.

 

 

 

 

 

 

 

 

Stuur anders een email naar [email protected]

Nog niet ingeschreven?

De voorinschrijving sluit vrijdagavond 30 juni,

Na-inschrijven kan ook (maandag en dinsdagmorgen voor de 4daagselopers en op de wandeldagen voor de daglopers), maar dan betaal je meer. Bovendien kan dan slechts voor één dag worden ingeschreven; wil je meer dan lopen moet je je elke dag opnieuw aanmelden. zie verder onder inschrijven 2017

Hulp onderweg

Natuurlijk verschijnt u goed voorbereid aan de start van de vierdaagse, maar er kan onderweg altijd iets gebeuren. Goed om te weten dat er altijd een patrouille van de medische dienst onderweg is en dat dankzij de verbindingsdienst altijd contact mogelijk is met de vrijwilligers ‘in het veld’. Opdat je in geval van nood kunt aangeven waar u zich ongeveer op het parkoers bevindt is op elke tiende pijl een cijfer aangegeven. Zodat het zoeken voor hulpverleners wat makkelijker is.

Nog makkelijker voor hulpverleners is wanneer je de app ‘Mijn gps-coördinaten’ voor smartphones gebruikt. Dankzij deze app kunnen gps-coördinaten worden gekopieerd en worden toegevoegd aan bijvoorbeeld een mailtje of WhatsApp-bericht. Hulpdiensten kunnen dan direct naar de juiste plaats worden gedirigeerd. Deze app is gratis te downloaden uit de appstore (apple/iphone) en GooglePlay (Android). Zoek op app Mijn GPS Coördinaten.

 

Overigens is het raadzaam in de adressenlijst van uw mobieltje een ICE- adres aan te geven. ICE staat voor ‘in case of emergency’, een telefoonnummer dus van een familielid o.i.d. dat gebeld moet worden. Hulpverleners zoeken in eerste instantie naar zo’n ICE-nummer.

 

Veiligheid op overwegen

Het is vorig jaar écht gebeurd: deelnemers aan de Apeldoornse Vierdaagse die bij gesloten of zich sluitende spoorbomen toch nog snel even het spoor overstaken. Met alle risico’s van dien.

Elk jaar vinden er in Nederland ruim 40 aanrijdingen plaats op overwegen. Waarvan een derde met dodelijke afloop. ProRail doet er alles aan om aanrijdingen te voorkomen. Risicovol gedrag op overwegen is wettelijk verboden. De boete hiervoor kan oplopen tot 220 euro. 

Daarom onze oproep aan de deelnemers aan de Vierdaagse: laten we er samen voor zorgen dat wij dit jaar geen klachten van ProRail krijgen, omdat wandelaars zo nodig toch nog even willen oversteken. Even wachten is voor de veiligheid in ieders belang. Je wilt het toch niet meemaken dat….. Je niet aan de regels houden kan intrekking van je startbewijs tot gevolg hebben!

De situatie van vorig jaar heeft als gevolg dat we dit jaar extra vrijwilligers gaan inzetten bij de spoorwegovergangen.

Inschrijven en betalen

Deelnemers die zich via de website hebben aangemeld maar nog niet betaald hebben, kunnen nog niet worden ingeschreven en hebben daardoor nog geen startnummer ontvangen.

Verder zijn er ook deelnemers die wel betaald hebben, maar zich nog niet hebben ingeschreven.

Iedereen die betaald heeft en is ingeschreven, heeft het startnummer ontvangen; is dit niet het geval kan contact worden opgenomen met de vierdaagse-administratie [email protected]

Graag indien men zelf betaalt (dus niet via Ideal) bij de betaling het ID-nummer of adresgegevens vermelden.(het komt nu nog vaak voor dat er als omschrijving staat: deelname Vierdaagse of inschrijfgeld etc).

Grote belangstelling in België

Met twee teams was de Stichting Internationale Vierdaagse Apeldoorn op zondag 30 april actief in België. Daar werd in zowel Aalst als Aarschot tijdens de Vlaamse Wandeldag het Apeldoornse evenement gepromoot. In beide plaatsen trok de Wandeldag meer dan 7.000 bezoekers. Velen van hen kwamen even ‘buurten’ bij de Vierdaagsestand, waar de flyers (ook van de tochten van de Wandelcommissie Apeldoorn e.a.), folders van Apeldoorn Promotie en vooral de vierdaagse-buttons in grote hoeveelheden werden uitgegeven. Veel Belgen lieten weten van plan te zijn naar Apeldoorn te komen of zelfs al te hebben ingeschreven. Het stichtingsbestuur hoop dat de deelname aan deze Wandeldag (op den duur) zal leiden tot een grotere deelname door onze Zuiderburen. Dit jaar is in het aantal ingeschreven Belgen al enig positief effect van onze aanwezigheid vorig jaar te merken.

Vrijwilligers nodig

De Apeldoornse Vierdaagse draait volledig op vrijwilligers. En daar van kun je er nooit genoeg hebben. Zowel de ploeg die tekent voor het uitzetten en bepijlen van de routes, de groep verkeersregelaars, de controleurs als de binnendienst (bemensen starttafels) zien nieuwe vrijwillige medewerkers graag tegemoet. Wil je meewerken in een gezellige groep en daarmee tevens iets doen voor je medewandelaars: meld je aan bij: [email protected]

Prijswinnaars

Onder de wandelaars die zich voor 15 maart inschreven voor de 64e Internationale 4Daagse Apeldoorn hebben we, zoals beloofd, drie prijzen verloot.  Het door de Wandelfabriek beschikbaar gestelde kledingpakket gaat naar mevrouw T. Peters uit Wijchen, het eveneens door de Wandelfabriek uitgeloofde paar wandelschoenen naar de heer J. Leenaars uit Rijen. Een jaarabonnement op Wandelmagazine tenslotte is bestemd voor mevrouw J.W. Wattel uit Apeldoorn. De prijzen worden tijdens de vierdaagse uitgereikt.

Vierdaagse op beurs in Utrecht

Een week na de buitensportbeurs in Assen, was de Apeldoornse Vierdaagse present op de Wandel- en Fietsbeurs in de Jaarbeurshallen in Utrecht. Een zeer druk bezocht evenement. We stonden samen met onze collega’s van de Drentse Friese Woud vierdaagse (Diever) in een stand van de Koninklijke Wandel Bond Nederland. Daarin hadden ook Wandelnet, OAD en Hi-Tec een plaats gevonden.

Apeldoorn in de race voor ‘Wandelgemeente van het Jaar 2017’

Apeldoorn is door wandelkrant Te Voet genomineerd voor de titel ‘Wandelgemeente van het Jaar 2017’. Iedereen kan tot en met 14 april 2017 op www.wandelkrant.nl stemmen voor de favoriete wandelgemeente.

Te Voet beoordeelt ieder jaar de wandelmogelijkheden in Nederlandse gemeenten. Tientallen gemeenten namen deel aan de voorronden, uiteindelijk zijn dit jaar Apeldoorn, Leusden en Alkmaar genomineerd. Deze gemeenten blijken in de praktijk extra vriendelijk voor wandelaars.

Te Voet beoordeelde in Apeldoorn de ‘Berg en Bos route’. Daarbij is onder meer gekeken naar het percentage onverharde paden, rustpunten, horeca onderweg, afwisseling in het landschap, exclusiviteit voor de wandelaar, bereikbaarheid en informatie.

Als Stichting Internationale Vierdaagse Apeldoorn weten we als geen ander hoe mooi het is om in en rond Apeldoorn te wandelen dus we steunen de oproep van een trotse wethouder Mark Sandmann van harte: stem op Apeldoorn als wandelgemeente van het jaar!

Stem op Apeldoorn op www.wandelkrant.nl 

Cursus gps

Leren omgaan met de gps. Dat deden de vrijwilligers van de Apeldoornse Vierdaagse, wandelcommissie en andere wandelverenigingen uit Apeldoorn die zich bezig houden met het ontwerpen en bepijlen van de parkoersen afgelopen maanden. Gebruik van deze apparatuur zal hun taak wat makkelijker maken. En zo waren ze enkele zaterdagen te vinden in de bossen nabij De Cantharel,

Goede belangstelling voor vierdaagsestand op beurzen

Een goede belangstelling trok, op 4 en 5 februari jl. de stand van de Stichting Internationale Vierdaagse Apeldoorn op de tweede Kampeer-, Fiets en Wandelbeurs in Assen. Bijna zesduizend bezoekers trok de tweede editie van deze beurs naar de TT-Hall. Een flink aantal van hen kreeg bij de stand informatie over de Apeldoornse vierdaagse en de tochten van de wandelcommissie.

Op 11 en 12 februari presenteerde de stichting zich ook op de Fiets- en Wandelbeurs in de Jaarbeurshallen te Utrecht.

Ontmoet ons op wandelsportbeurzen

De Apeldoornse vierdaagse is de komende maand met een stand aanwezig op twee wandel- en fietsbeurzen.

In de TT-Hall in Assen zijn we op 4 en 5 februari a.s. te vinden tijdens de tweede Kampeer-, Fiets- en Wandelbeurs. De beurs is beide dagen geopend van 10 tot 17 uur. Zie www.kampeerfietswandelbeurs.nl.

 

Een week later, op 11 en 12 februari kun je ons ontmoeten op de Fiets- en Wandelbeurs in de Jaarbeurs in Utrecht. We maken daar, samen met onder meer de Drents-Friesewoud vierdaagse  deel uit van de stand van de KWBN. Ook deze beurs is beide dagen van 10 tot 17 uur te bezoeken. Zie www.fietsenwandelbeurs.nl.

 

Inschrijving geopend!

10/01/2017
De inschrijving voor de 64e Cantharel Internationale 4Daagse Apeldoorn is geopend! Vanaf nu kunt u zich via onze website aanmelden voor dit evenement. De Cantharel Internationale 4Daagse Apeldoorn is van 11 tot en met 14 juli 2017. U kunt kiezen uit afstanden van 12, 20, 30, 40 of 50 kilometer per dag. Ook is het mogelijk om 1, 2 of 3 dagen deel te nemen.

Inschrijven? Klik hier!